Per Thoresen er død

I påsken kom den triste beskjeden om at Per Thoresen har gått bort.

Per var opphavsmann til Trønderkniv, han inviterte kniv interesserte personer til et møte på NTH eller NTNU som det heter i dag, den 12. desember 1988. Navn på personer fikk han gjennom Norsk Knivforening og diverse jakt og fiskeforeninger etc.

Det var mange som møtte opp, og det ble avtalt at de fremmøtte skulle møtes videre på Nidarvoll skoles sløydsal. Det dukket opp mange knivfolk på møtene og Per tok et nytt initiativ med å innkalle til et møte for å organisere knivklubben i faste former.
Den 20. oktober 1992 ble knivklubben Trønderkniv stiftet. Et interimsstyre ble valgt som da skulle jobbe videre med klubben. Per var den ledende personen fram til Trønderkniv’s første årsmøte den 16.februar 1993.

Per var en selvskreven mann i styret i klubben, men ville ikke være leder i klubben. Per var Trønderkniv’s midtpunkt i mange år, med sine foredrag om kniver og knivmakere smalet han mange medlemmer på møtene våre.

Per hadde en unik fortellermåte og humoristisk sans til å nå ut med budskapet sitt på det var en fornøyelse og høre på.
Han øste ut sin knivkunnskap til medlemmene til berikelse både for medlemmene og til stor grad for Trønderkniv. I 2007 ble Per hedret som Trønderkniv’s første æresmedlem. En kunnskapsrik mann er nå borte, og mye knivkunnskap likeså.

Hvil i fred Per, du er dypt savnet.